Ликовна галерија Културног центра Кула је основана уз помоћ локалне самоуправе после вишедеценијског залагања кулских ликовних стваралаца, запослених у култури , ликовне публике.

До оснивања ликовне галерије (1996.), ликовни садржаји су се излагали у малој Сали Културног центра у Кули. На свечаном отварању ликовне галерије излагала је чувена тројка ликовних уметника: Академски вајар Андрија Шарановић, академски сликар Мирко Ћирић и академски вајар Војимир Дедеић. Потом су се својим умјетничким радовима представили сликари, Снежана С.Давидовић (сада галериста) и Куљанин Миљан Сукновић ( живи и ради у САД).

Програмско опредељење ликовне галерије је представљање како афирмираних тако и мање познатих младих и старијих ликовних уметника из свих обасти ликовне уметности: сликарство, вајарства, цртеж, графика, уметничка фотографија и др. Представљају се самостално и колективно.

У ликовној галерији одржава се Општунска и Зонска смотра ликовног стваралаштва.

Ликовна галерија, поред уметничке има и едукативни задатак, који реализујемо у сарадњи са предшколском установом “Бамби”, основним и средњим школама и другим установама цултуре и удружењима грађана.

Снежана Давидовић, галериста